Internet’te Kariyer

Kariyeriniz hakkında hiç düşündüz mü? Eğer düşündüyseniz, aradığınızı burada bulabilirsiniz.

Harikalar diyarı Internet’ten bir hizmet de üniversite öğrencilerine ve mezunlarına. Unilever firması tarafından oluştulan “The Universal Challenge” adlı site, öğrencilere kariyer seçimi hakkında yardımcı bilgiler sunuyor. Böylece kendilerini analiz etmelerini ve doğru yöne yönlenmelerini sağlıyor.

Unilever’da hedef; dünyanın her yerindeki insanların arzu ve isteklerini tahmin ederek, ihtiyaçlarına çözüm olmak; kaliteli ürün ve servislerle işi rekâbete dökerek, hayat şartlarını yükseltmek.

Uzun süreli başarılar, performansın ve üreticiliğin fevkalâde standart olmasında taahhüt vermesini sağlamış oldu. Böylece birlikte daha etkili çalışma, yeni fikirlerin üretilip ortaya atılması ve sürekli öğrenme isteği aşılandı.

1995 yılında Lever ailesine katılan T.Rashid (Manchester Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu): “Unilever’a başvurdum, çünkü çok uluslu bir firmada her şeyi araştırabilir, mükemmel bir eğitim alabilirsiniz. En iyi yanı ise mücadeleci olabilme imkânı sunması.” diyerek fikirlerini belirtiyor.

Site dört ana bölümden meydana geliyor; Uniq Opportunities, Inside View, The Challange, Job Preparation. Sekiz maddeden (ürün geliştirme, müşteri yönetimi, araştırma geliştirme vb.) oluşan kariyer planma, Uniq Opportunities bölümünde bulunuyor. Ayrıca bu bölümde, Unilever hakkında en son İtalya, Finlandiya, Avusturya, Orta Amerika ve Kore’nin de katılmasıyla 50’den fazla ülkede materyalleri bulunuyor.

Unilever’a baş vuru türleri ise Job Preparation bölümünde bulunuyor ve üç şekilde yapılabiliniyor: Application Forms (stan dart başvuru formları); Curriculum Vitae (CV, özgeçmiş); Letters (mektupla başvuru). Bütün bu başvurular, sanal ortamda gerçekleşiyor. Ayrıca Unilever sayfasına girdiğinizde, bu başvurular hakkında kısa tavsiyeler de veriliyor. Unilever’da öğrenme hızının yüksek olması, müthiş bir şey. İş, size günden güne değişik fırsatlar sunuyor. Asıl önemli olan ise firmanın sorumluluk duygusunu aşılaması. Şayet kariyeniz hakkında hâlâ herhangi bir fikriniz yoksa, işte size değişik kariyer imkânları sunan bir site. Daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, http://www. uniq.unilever. com adresine uğrayın.

—Uğur Artuner